ПГМЕ на 55

Професионална гимназия по механоелектротехника – гр.Пирдоп отбеляза своята 55 годишнина с пищен концерт в читалище „Напредък“ на 12 май 2016г.

Преди това във фоайето на читалището бяха представени изработени от учениците робот, интересни и ефектни печатни платки и различни схеми в съответствие с изучаваните специалности в ПГМЕ, както и в различни дейности по интереси. Бяха представени и интересни снимки, документиращи исторически факти от многоликия живот на училището през годините.

инж.Н. Рашева – директор на ПГМЕ, представи в салона на читалището историята на училището и поздрави с празника многобройните гости, сред които имаше много бивши учители и ученици.

После всички присъстващи неусетно бяха грабнати от завладяващата магия на българските народни песни и танци. Прекрасните ученици от ПГМЕ неведнъж изправяха публиката на крака и дори просълзиха голяма част от присъстващите със своите изпълнения, от които струеше неподправена любов към изконно българското заедно с чистата енергия и устрема на младостта.

Ръководството на ПГМЕ изказва най-сърдечна благодарност на всички участници в подготовката и реализацията на тържеството и им пожелава здраве и много нови и още по-големи успехи.