Първият учебен ден на 2016/17 учебна година в ПГМЕ

По стара традиция в първия учебен ден ученици, учители, служители, родители и гости, споделиха тържественото откриване на учебната 2016 / 2017 година.

В този тържествен за нас ден националният химн на Република България извиква възторг и умиление в сърцата ни. С гордо вдигнати глави посрещнахме българското знаме, чисто и неопетнено.

Директорката на училището инж. Ненка Рашева откри новата учебна година със звънец в ръката. Преди да прекрачим училищния праг, плисна вода от закиченото със здравец менче с думите: „Днес е вашият ден, скъпи учители и ученици!“

Лъчезарни и приветливо усмихнати преподаватели изпълваха училищния двор с творческия заряд на просветлението.

Инж. Рашева сподели, че вярва и искрено се надява възпитаниците им и в бъдеще да постигат мечтите си с възрожденски плам и всеотдайност. Директорката се обърна към всички участници в учебния процес, препоръчвайки на родителите да вярват в децата си и да се доверят на професионализма на преподавателите, превърнали професията си в мисия.

И тази година класните ръководители посрещнаха випуск осмокласници с изконния български ритуал- питка с мед и китка здравец. След официалната част тържеството продължи с взаимно опознаване на новите ученици и учители и адаптирането на новодошли и настоящи към съответните урочни занятия по отделните учебни дисциплини. Финализираме събитието с думите: „Всичко още предстои, всичко нещо обещава!“