Нидал Алгафари в ПГМЕ

На 30 ноември 2016г. Нидал Алгафари пристигна в ПГМЕ по покана на клуб „Личностно развитие“. Причината за това събитие бе среща-беседа на тема „Културният мироглед“, организирана от Снежана Колева – учител по икономика и Дафинка Михайлова – учител по английски език и педагогически съветник.

Учениците посрещнаха самобитния сценарист и режисьор както повелява традицията – с хляб и сол, с българска народна носия и народен танц. Това създаде неподправената задушевна обстановка, в която се прояви стремежа на младите хора да се докоснат до „изначалото“, да открият превъплъщенията на божествената искра във всеки.

Водещите Димитринка Димитрова и Ивелина Станимирова успяха да придадат необходимия тон и атмосфера на тази среща, в която учениците получиха отговор на множеството си въпроси, като „Смятате ли, че ценностите и морала са манипулирани от религията?“, „В какво се изразява съвременната дистанция между божественото и човешкото начало?“ и много други.

В края на срещата, отново в духа на стара българска традиция, учениците от клуб „Личностно развитие“ изненадаха госта с домашно приготвени сладкиши.

Вълненията от преживяното бяха истински и взаимни, обещанията за нови срещи – искрени.