На стаж в Испания

ПГМЕ за пореден път доказа, че следва иновативните подходи в обучението и възпитанието, защото само по този начин младите хора се реализират като успешни личности, които съзнателно избират своя професионален път. Гимназията се стреми не само да осигури реализацията на настоящи, но и на бивши възпитаници, като им дава възможност да участват в различни проекти, чрез които доказват личните и професионалните си умения, т.е. обучението акцентира върху личностното развитие на учениците.

В момента се работи върху конкретен проект по програма Еразъм +.

На 14.01.2017 г. група от 16 бивши ученика, придружени от учителите Стефани Стойнова, Дафинка Михайлова, Йоана Найденова и Снежана Колева, заминаха за Валенсия. Партньорските фирми от испанска страна осигуриха позиции за стажантите в сферата на икономиката и администрацията, електрообзавеждането на производството, роботиката и автоматизацията – в тясна връзка със специалностите, които те са изучавали в ПГМЕ. Това се оказа страхотна възможност не само за креативно сътрудничество, но и за ефективно оползотворяване на творческия потенциал.

По време на двуседмичния си престой, учителите реализираха планирани посещения в училищата IES Patacona, IES Blasko Ibanez, IES Cheste и университет Politecnika de Valencia, където обмениха опит с колеги, сравнявайки българската образователна система с тази на Испания.

Учениците ще продължат стажа си до 25.02.2017 г., което ще им позволи максимално да се възползват от шанса да се докажат в непривична за самите тях конкурентна среда.

16467288_1407526665945551_725062091_n

 

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*