Вълнуващо съприкосновение до творчеството на Яворов

На 12. 05. 2017г. се проведе открит урок по литература в 11б клас в рамките на два учебни часа върху темите: „Неповторимата личност на човека и твореца Пейо Яворов“ и „Любовната лирика на Яворов“. Присъстваха старши експертът по БЕЛ в РУ на МОН Сифия регион Магдалена Ананиева, директорът на ПГМЕ инж.Ненка Рашева, преподаватели по БЕЛ от училища в Пирдоп, Златица, Чавдар, Мирково, учители от ПГМЕ.

Г-жа Вера Колева, дългогодишен учител по Български език и литература в ПГМЕ, успя за пореден път не само да потопи присъстващите в епохата на автора чрез подходяща музика, нагледни материали и мултимедия, а и да им вдъхне частица от своята любов към поезията на Яворов, своето преклонение към неговия гений.

Вдъхновени от любовната му лирика, ученици рецитираха свои любими стихове и пресъздаваха образите на лирическите му герои.

Така неусетно минаха двата учебни часа, изпълнени с лирично настроение и сантименталност, с преклонение пред неповторимия и самобитен Яворов, с любов към българската поезия.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*