ПГМЕ в инициативата на МОН за нови учебни планове и програми

През месец май 2017г. инж.Петя Даракова, учител по „Автоматизация на непрекъснати производства“ в ПГМЕ, бе поканена от Министерството на образованието и науката и взе участие в разработването на типови учебни планове и програми по специалности от професиите в направление 523 „Електроника, автоматика, комуникационна и компютърна техника“, които ще влязат в сила от новата учебна 2017/2018 година.

В тези учебни планове ще има заложени допълнителни часове за специфична професионална подготовка, в които работодателите от района да дадат своите предложения за обучението на учениците не само съобразно нужните им кадри, но и с оглед на използваната в момента техника и наличното оборудване във фирмите.

В тази връзка на 19 юни 2017г. в ПГМЕ се проведе работна среща с работодатели от района на Средногорието. След като се запознаха с материалната база за теоритично и практическо обучение в ПГМЕ, сега действащите учебни планове и програми на МОН и мнението на преподавателите от ПГМЕ, те обсъдиха различни аспекти, касаещи необходимите промени.

До 29 юни 2017г. ПГМЕ ще представи в Министерството на образованието и науката предложенията на работодателите от Средногорието, така че от 15 септември 2017г. учениците вече да могат да изучават учебните предмети от професионалната подготовка по новите учебни планове и програми.

Добрата комуникация на екипа на ПГМЕ с бизнеса е ефективен трамплин за успешен старт в живота и пълноценна професионална реализация на младите хора от района на Средногорието.

11 Comments on ПГМЕ в инициативата на МОН за нови учебни планове и програми

 1. Very informative article.Thanks Again. Awesome.

 2. Really enjoyed this post.Thanks Again. Fantastic.

 3. Thank you ever so for you blog article.Really thank you! Keep writing.

 4. It is a beautiful shot with very good light

 5. Enjoyed every bit of your article post.Really thank you! Awesome.

 6. So good to find someone with genuine thoughts

 7. Major thanks for the post.Really looking forward to read more.

 8. This is one awesome article.Really thank you! Want more.

 9. usually posts some very exciting stuff like this. If you are new to this site

 10. Thank you ever so for you article post.Much thanks again. Want more.

 11. I really enjoy the article post.Thanks Again. Great.

1 2 3

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*