Създават отбор по роботика в ПГМЕ – град Пирдоп

Ученици от Професионална гимназия по механоелектротехника-гр.Пирдоп, под ръководството на своите преподаватели инж.Петя Даракова и инж.Недка Вълчева, за първи път тази година ще създадат училищен отбор по роботика. Създаването на отбора ще се осъществи благодарение на подкрепата, която беше получена в рамките на програма „Роботика за България“.
Програма „Роботика за България“ стартира през 2015 г. и е по идея и инициатива на „SAP Labs България“. Програмата се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“.
Програмата е насочена към създаване на отбори по роботика в концепцията на международното състезание за ученици FIRST LEGO League. Всеки един отбор работи за изпълняването на социално значими мисии с роботи, създадени от неговите членове.
През учебната 2017- 2018 г. програма „Роботика за България“ подкрепи 16 менторски екипа от по двама учители да създадат отбори по роботика в училищата, където преподават.Същo така осигури обoрудване за дейността на всеки отбор – комплект Lego с програмируем модул Mindstorm educations 45544 и състезателнo поле.
Целта на програма „Роботика за България“ е да стимулира интереса на учениците към науката и технологиите и да им даде възможност да работят в екип.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*