С неравностоен противник в равностоен двубой или кой изтегли „късата клечка“?

В междуучилищния турнир по футбол на Община Пирдоп 8-9.03.2018г. участват училищни отбори не само от средните училища на Средногорието, а и два ученически отбора от гр.Етрополе – на ПГ „Тодор Пеев“ и на СУ „Христо Ясенов“. В тези училища се обучават спортистите от Футболната Академия на ФК „Чавдар“(Етрополе), по-известна като Футболна Академия „Христо Стоичков“. Така че участниците във финалния двубой бяха ясни още преди началото на турнира, но не това е важното.

Важното е спортът в Община Пирдоп да се развива и да се дава поле за изява на младите спортисти от Средногорието, така че можем само да приветстваме идеята за организиране на междуучилищен турнир по футбол.

Кой изтегли „късата клечка“ по време на жребия за първи кръг на турнира?

Ами никой! След като жребият е бил проведен в отсъствието на представители на ПГМЕ, беше ясно кое училище ще отпадне още на Първи кръг, изправяйки се срещу спортистите на Футболната Академия, но не това е важното.

Важното е, че нашите момчета, организирани и най-вече мотивирани от г-н Ресми Бобев – учител по Физическо възпитание и спорт в ПГМЕ, се бориха мъжки от първата до последната минута и ни дадоха поредния повод да се гордеем с учениците на ПГМЕ. Съвсем резонно и закономерно победата им се изплъзна, но те ни дадоха възможност да станем свидетели на един безспорно равностоен двубой, макар и с неравностоен противник.

Не паднаха духом нито за миг и показаха завидна техника за непрофесионалисти.

„СУ „Христо Ясенов“ (Етрополе) – ПГМЕ (Пирдоп) – Титанична битка, между два добри отбора! Липсата на късмет и грешки в защита лишиха отбора на ПГМЕ от победа и участие в полуфиналите. Въпреки това, момчета напускат турнира с гордо вдигната глава, тъй като бяха непримирими до последно!“

Светозар Стоянов, ст. експерт ЕППИП към ОбА Пирдоп

 

„Моите момчета се раздадоха на 100 процента.Това им беше и задачата и те я изпълниха. Играха с хъс и сърцато!“

Ресми Бобев, учител по Физическо възпитание и спорт в ПГМЕ

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*