ПГМЕ отново на финалния кръг на състезанието на ЧЕЗ

За поредна година учениците от XII клас на ПГМЕ достигнаха до финалния кръг на състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, в което участват професионални гимназии от цялата страна.

Нашите състезатели Пламен Николов и Даниел Стаменов от XIIa клас не само показаха отличните си знания, но Даниел е и единият от двамата участника в това състезание на национално ниво, които са получили максималния възможен брой точки. Този успех не би бил възможен без високия професионализъм и всеотдайната подкрепа на техните преподаватели инж.Недка Вълчева и инж.Петя Даракова.

Може би тук е мястото да отбележим, че миналогодишните състезатели на ПГМЕ в „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, благодарение на доброто си представяне и най-вече на отличните си професионална подготовка в ПГМЕ, сега са студенти задочно обучение по специалност „Електроенергетика“, като същевременно Роберт Василев е служител на „Дънди Прешъс Металс“ ЕАД, а Илия Радостинов, след няколко месеца работа в ЧЕЗ, реши да продължи кариерата си  в  „Аурубис България“.

Пожелаваме на сегашните състезатели още по-добро представяне и на финалния кръг, и на стажа в Испания,а и също такъв успешен старт в живота след дипломирането от ПГМЕ.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*