Ученици от ПГМЕ със стипендии от ЧЕЗ

Учениците от 12 клас на ПГМЕ Даниел Стаменов и Пламен Николов, под ръководството на инж.Недка Вълчева – учител по Електротехника в ПГМЕ и инж.Петя Даракова – учител по Автоматизация в ПГМЕ, преминаха успешно първите два кръга /училищен и регионален/ на състезанието по електроенергетика „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ и на 29 март 2019г. се представиха отлично и на финалния кръг, който се проведе в ПГМЕТ – гр.Плевен.

Те заеха престижното второ място и всеки от тях получи стипендия от ЧЕЗ в размер от 500лв. Деканът на Електротехническия факултет на ТУ – София проф. д-р Валентин Колев и представители на други висши учебни заведения в България ги поканиха да продължат образованието си, като резултатите от състезанието се приемат като оценки от приемния изпит.

Освен стипендията и правото да бъдат приети в ТУ – София, Колеж по енергетика и електроника към Технически университет – София, МГУ „Св. Иван Рилски“ и ВТУ „Тодор Каблешков“ без приемен изпит, Пламен Николов и Даниел Стаменов получиха поздравления и грамоти от Министерството на образованието и науката и сертификати от ЧЕЗ.

За трета поредна година ПГМЕ участва в националното състезание  „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, като с всяка следваща година представянето е все  по-добро. Нека отново припомним, че бившите ни ученици, които заеха пето място миналата година, вече са получили успешна реализация и продължават кариерното си развитие в „Дънди Прешъс Металс“ ЕАД и  „Аурубис България“ АД, като същевременно са студенти в задочна форма на обучение по специалност „Електроенергетика“.

Сърдечно благодарим на „ЧЕЗ България“ ЕАД за предоставената възможност на учениците да покажат придобитите знания и умения в такова престижно състезание на национално ниво.

Пожелаваме на Пламен Николов и Даниел Стаменов успешна реализация след завършване на средно образование в ПГМЕ, все така упорито да следват мечтите си и  с достойнство да постигат целите си.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*