Ученици от ПГМЕ със стипендии от ЧЕЗ

Учениците от 12 клас на ПГМЕ Даниел Стаменов и Пламен Николов, под ръководството на инж.Недка Вълчева – учител по Електротехника в ПГМЕ и инж.Петя Даракова – учител по Автоматизация в ПГМЕ, преминаха успешно първите два кръга /училищен и регионален/ на състезанието по електроенергетика „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ и на 29 март 2019г. се представиха отлично и на финалния кръг, който се проведе в ПГМЕТ – гр.Плевен.

Те заеха престижното второ място и всеки от тях получи стипендия от ЧЕЗ в размер от 500лв. Деканът на Електротехническия факултет на ТУ – София проф. д-р Валентин Колев и представители на други висши учебни заведения в България ги поканиха да продължат образованието си, като резултатите от състезанието се приемат като оценки от приемния изпит.

Освен стипендията и правото да бъдат приети в ТУ – София, Колеж по енергетика и електроника към Технически университет – София, МГУ „Св. Иван Рилски“ и ВТУ „Тодор Каблешков“ без приемен изпит, Пламен Николов и Даниел Стаменов получиха поздравления и грамоти от Министерството на образованието и науката и сертификати от ЧЕЗ.

За трета поредна година ПГМЕ участва в националното състезание  „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, като с всяка следваща година представянето е все  по-добро. Нека отново припомним, че бившите ни ученици, които заеха пето място миналата година, вече са получили успешна реализация и продължават кариерното си развитие в „Дънди Прешъс Металс“ ЕАД и  „Аурубис България“ АД, като същевременно са студенти в задочна форма на обучение по специалност „Електроенергетика“.

Сърдечно благодарим на „ЧЕЗ България“ ЕАД за предоставената възможност на учениците да покажат придобитите знания и умения в такова престижно състезание на национално ниво.

Пожелаваме на Пламен Николов и Даниел Стаменов успешна реализация след завършване на средно образование в ПГМЕ, все така упорито да следват мечтите си и  с достойнство да постигат целите си.

15 Comments on Ученици от ПГМЕ със стипендии от ЧЕЗ

 1. I cannot thank you enough for the post. Want more.

 2. Major thanks for the blog post.Much thanks again. Really Great.

 3. Really informative blog.Much thanks again. Awesome.

 4. You need to take part in a contest for among the best blogs on the web. I’ll advocate this website!

 5. Really enjoyed this blog post.Much thanks again. Keep writing.

 6. Very neat article.Thanks Again. Really Cool.

 7. Great, thanks for sharing this post.Much thanks again. Much obliged.

 8. I really liked your post.Thanks Again. Much obliged.

 9. Appreciate you sharing, great post.Much thanks again. Great.

 10. Hey, thanks for the article.Much thanks again. Really Cool.

 11. wow, awesome post.Thanks Again. Awesome.

 12. This is very fascinating, You are an overly professional blogger. I’ve joined your feed and sit up for looking for extra of your great post. Also, I’ve shared your website in my social networks!

 13. Really appreciate you sharing this blog post.Really thank you! Keep writing.

 14. Very informative post.Really looking forward to read more. Much obliged.

 15. Thanks a lot for the article.Much thanks again. Much obliged.

1 2 3

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*