Подаръци за МБАЛ Пирдоп

Учениците от Клуб „Личностно развитие“ към ПГМЕ-Пирдоп дариха играчки на детското отделение в МБАЛ-Пирдоп

Първата дарителска инициатива на членовете на Клуб „Личностно развитие“ към ПГМЕ-Пирдоп с ръководител Снежана Найденова за учебната 2020-2021 г. бе в деня на българските лекари. Учениците дариха на детското отделение към МБАЛ-Пирдоп играчки, с които да си играят лекуващите се в отделението деца – спазвайки стриктно противоепидемичните мерки и отнасяйки се с нужната отговорност предвид Covid-19 ситуацията.

Снежана Найденова създава клуба през октомври 2016 г., осъзнавайки необходимостта учениците да открият ценностите си, да си поставят цели и да развиват своя потенциал. Снежана е учител по призвание и вярва, че именно учителят е този, който подпомага младежите да се ориентират в професионалния свят, да изберат своето поприще не просто, защото то е „модерно“, а усещайки го като свое, като нещо, за което са родени и правенето му да ги изпълва с трепет и удовлетворение. 2016 г. е и годината, в която тя стартира своята учителска кариера. Ето какво ни разказа Снежана Найденова за дейността на клуба и за днешната благотворителна инициатива:

„Родена съм в Пирдоп и съм завършила средното си образование в ПГМЕ, където в последствие се върнах като учител. Създадох още в началото Клуб за „Личностно развитие“, който да помага както на учениците, така и на мен всеки ден да изработваме една по-добра версия на себе си. Това е нова организационна култура, насочена към развитие на лидери, т. е. хора, които не се задоволяват с добрите резултати, а се стремят към постижения. Коучинг-процесът е начин да направим крачка към себе си, той е изкуството да живеем живот, изпълнен със смисъл.

През годините клубът е инициатор на много изяви с благотворителна цел, защото най-важният урок, на който искаме да се научим, е да бъдем човеци. Първата инициатива на клуба за тази учебна година за пореден път е свързана с човешкото и със съпричастността. Учениците дариха играчки на детско отделение в МБАЛ – гр. Пирдоп с идеята да направят престоя на боледуващите деца по-приятен. Занапред програмата на клуба ще продължи да се занимава с развитието на децата относно тяхното професионално и духовно усъвършенстване.

Всички знаем, че най-добрият начин за усвояване на знания е практическото обучение, а ние правим точно това – срещаме учениците с хора, постигнали много, или пък с хора – страдали много, с хора на изкуството, с хора на честта, с добри професионалисти и успешни лидери. По този начин възпитаниците на ПГМЕ – гр. Пирдоп черпят знания и опит, но и добиват мотивация за тяхното бъдещо развитие, а движещата сила за реализирането на мечтите на всеки човек е именно мотивацията.

Радвам се, че към дейността на клуба младежите от училището проявяват голям интерес. Членовете му в момента са 15. Вярвам, че личностното развитие е осъзнаване, което трябва да се постигне в един начален етап от учениците, за да могат те да фокусират своите усилия да развият у себе си тези качества, които биха им помогнали да постигнат най-доброто на което са способни. В същото време част от инициативите, които изпълняваме, са в сферата на добротворчеството, на подадената ръка, а това от своя страна дава възможност на учениците да осъзнаят своята отговорност към обществото, да бъдат съпричастни и отворени към доброто и правенето на добрини. С това, което правим, съм уверена, че даваме добър пример и на останалите – с общи усилия и вяра да градим по-добро бъдеще за всички ни“.

Членовете на Клуб „Личностно развитие“ днес се въплатиха в ролята на подранил Дядо Кобеда и дариха на МБАЛ-Пирдоп два чувала играчки, събрани от тях само за два дни.

7 Comments on Подаръци за МБАЛ Пирдоп

  1. very closely with my naked eye.

  2. if you want to show off the latest apple or samsung watch

  3. definitely recommend.

  4. this really is a watch that wants to be used.

  5. it’s simplistic slim design

  6. the only disappointment i have is the color of the dial.

  7. Simply wanna remark on few general things, The website layout is perfect, the articles is very fantastic :D.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*